Ett hårt liv, det livet

Posted on Updated on

Jag kan inte uttala mig om bergersläktet i stort, men nog är de anpassade till ett hårt och kargt väder i alla fall. Det har formligen vräkt ned hela dagen idag och efter massa bestyr på stan så kändes det som en klar sak att spendera resten av tiden inomhus. Har man en berger, det vill säga har man en Zac, så finns det inga sådana självklarheter.

Vind, rusk och regn biter inte på en Zac – hans stackars matte får sätta täcke på honom eftersom det blir för mycket att torka efter varje promenad under en hel dag. Pust!

Annars har man gått och skaffat sig ett akvarium efter tjugo år av trägen längtan och väntan, och min stackars bortskämda knaslurv har gått och blivit svartsjuk. Så snart man slår sig ned för att kolla på fiskarna eller ta hand om akvariet, är också Zac där för att tigga till sig lite klappar och vara i rampljuset. Får han inte det går han och lägger sig i sin korg och ser sorgligt övergiven och bortglömd ut x)

Tur att man kan pigga upp honom igen med lite träning och långpromenader ;)

Snyggve-trasslet! (Extra fluffig efter att precis ha blivit borstad)

2 thoughts on “Ett hårt liv, det livet

  Humlespunk said:
  25 juni 2012 at 20:12

  Enda gången jag sett Spunk reagera på dåligt väder var när det plötsligt ööste ner, från en sekund till en annan, under en promenad. Som ett spann vatten i huvudet. Då var hon lite förbryllad. Och sjöblöt, liksom jag ;)
  Annars spelar vädret ingen roll, idag har vi varit ute och fnittrat agility i nästan en timme i ösregn och storm, nemas problemas :)
  Jätteskönt tycker jag, eftersom jag har en Humlehund som är lite… vad ska jag kalla det för… kinkigare, och vägrar gå ut om det är för kallt/blött/regnigt/snöigt/whatever.

  Emma said:
  25 juni 2012 at 19:41

  Ja, det finns ju helt klart både för och nackdelar med hundar som inte bryr sig om vädret. :) Kul med ett akvarium, men var är bilderna på det då undrar jag. ;)

Comments are closed.