Om sidan

Zic-zac.se är en seglivad plats som varit nära på att dö ett par gånger, hamnat i koma när det varit som värst, men alltid kommit tillbaka av ren och skär envishet. Jag som driver sidan heter Fanny, bor numer i Uppsala där jag är inne på sista året på min utbildning att bli sjuksköterska, med mål och ambition att få arbeta inom äldrevården som berör mig djupt.

Sidan startades i samband med att jag skaffade Zac och det var utifrån det syftet den höll sig flytande. Jag skrev om hur det var att leva med valp och hur det var att träna sin allra första hund. Under årens gång har sidan alltså fått se många förändringar i takt med att mina kunskaper om hemsidebygge ökade och jag blev allt mer seriös, men sidans syfte ändrades inte. Det handlar fortfarande mestadels om Zac. Om vårt liv tillsammans och våra äventyr.

Bloggen har dock alltid varit den mest centrerade punkten, där livet och vardagens händelser nedtecknades nästan dagligen under en god tid. Den arma bloggen har fått uppleva allt från de första rosetterna i utställningsringen, till gråa hår efter unghundsgalenskaper – från lyckan i ett fulländat lydnadspass, till alla de olyckor som följt i våra spår med hundattacker och brutna ben. Den har följt oss från det att Zac var fem månader gammal – 18 maj 2007 startades nämligen sidan – och nu är vi här. Igen. Motiverade som aldrig förr. Och återigen ser sig zic-zac.se nå det virtuella dagsljuset av internets bloggvärld.

Många tack ska WordPress ha, som erbjuder helt utmärkta bloggtjänster. One.com är webbhotellet som tjänat mig trogen under alla år och under dessa fyra år jag dragit nytta av deras tjänster har de bara varit nere en enda gång. Sist men inte minst måste jag, även om det sker så här långt ifrån var alla bloggläsare håller till, tacka just de personer som hängt med mig och Zac från början. För allt stöd. För all omtänksamhet och all givet intresse. Utan de trogna bloggläsare som hänger med oss än idag hade zic-zac.se mycket troligt gått under för längesedan – för då hade vi inte haft någonting att komma tillbaka till.