The beginning, again

Posted on Updated on

Hej världen!
Har ni saknat oss?

Som ni kanske har märkt har zic-zac.se legat nere ett bra tag. Jag tror det sista inlägget vi skrev handlade om att Zac precis blivit friskförklarad från sin benfraktur. Det var i juli förra året. Pinsamt, för all del, men man kan nog lugnt säga att det var det sista som hände oss som var någorlunda av intresse. Efter det fortsatte livet, men det i sin stilla gång, och vardagen bjöd inte på något värt att dokumentera eller dela med sig.

Nu är vi tillbaka dock, en helt ny blogg om än samma adress (för enkelhetens skull) och här tänkte jag vara så absolut genial att kombinera mina två största intressen – nämligen Zac (som får representera hundar) och foto (som också får representera naturen då). Vi kan börja med en snabb uppdatering om vad som hänt sedan förra sommaren:

Jag har flyttat hem till Uppsala igen efter avslutade studier nere i Skövde. Ekologtiteln kan jag dock inte med gott samvete tillskriva mig riktigt än då jag fortfarande arbetar med exjobbet, men jag hoppas på att få det klart snart nog. Samtidigt jobbar jag på café och har det riktigt roligt med att stå bakom kassan och servera folk, det är också det som upptog det mesta av vintern då det innebar högsäsong för skidåkare. På Zacfronten har det mestadels stått stilla – vi har inte gått några kurser, inte för att jag inte vill utan för att det har varit svårt att hitta tid. Det absolut senaste gällande honom är att i tisdags blev han lite mindre man – efter ett par års övervägande så gjorde jag slag i saken och han fick bli kastrat.

Detta är ett beslut som mött vitt skiljda reaktioner, men jag, som känner honom bäst och levt med honom i över fyra års tid, tror att detta är det bästa för honom. Förra året var han kemiskt kastrerad medelst suprelorinchip och en mer harmonisk hund fick man nog leta efter. Han har ett sätt till sig som attraherar hanhundars dominans, och då han är väldigt osäker kring andra hundar hjälpte det honom enormt att bli av med andra hundars spänningar och utstirranden. Han har alltså inte några som helst problem med aggressioner och jag skulle kunna sätta mina båda händer på att han aldrig skulle flyga på en hund i uppsåt att döda eller ens skada – sådant är inte hans sätt. Detta gjordes helt enkelt för att underlätta det för honom att bli tryggare i sig själv, vilket är något han behöver. Jag vill inte att han ska vara alla världens hundars bästa vän, faktum är att jag är ganska nöjd med att han har sina hundvänner och att vi stöter på en hund då och då han kan leka obekymrat med – jag vill bara låta honom slippa känna sig hotad när vi möter testosteronstinna hundar och kan han ignorera dem, som han gjorde när han var chippad, så toppen!

I vilket fall – mycket är planerat för framtiden, både för mig som för Zac. Jag arbetar med körkortet, exjobbet och söker samtidigt jobb. För Zacs del ska vi på rasträffen den 21-22 maj, vilket vi missade förra året på grund av benfrakturen. Men i år ska vi dit och fota berger och bara mysa i lurvigt sällskap, samtidigt som jag hoppas på att testa Zac i det franska vallhundsprovet Test de Comportement som rasklubben anordnar på plats! Ska också åka på hundutställningen i Österbybruk som ULKK anordnar. Inte för att ställa utan för att också där titta. I höst funderar jag på att anmäla oss till valläger, i sommar ska vi äntligen få träna agility igen, och vem vet – kanske har vi mod nog att ställa upp i den efterlängtade lydnadsettan innan hösten?

Så med den motivationen inviger jag härmed bloggen på nytt! Må den länge hålla sig flytande.

11 thoughts on “The beginning, again

  Emma said:
  04 maj 2011 at 16:38

  Yeey finally har Fanny och zac börjat blogga igen *jubel* :D har dock missat det totalt :( ve och fasa tur att jag såg detta nu ^^

  Lena o Leif Rådmalm said:
  01 maj 2011 at 21:50

  Hej!

  Vi har saknat att läsa om era upplevelser och titta på dina fina foton!

  Hälsar Lena, Leif och kennel kompisen Pelle

  Ann-Sofie, Pascal & Kaos said:
  26 april 2011 at 11:25

  Lydnadsettan på rasträffen, klart ni ska göra det! Den är bara inoff, så det kommer bara vara Bergers på plats. Och trevligare hejjaklack kommer man aldrig att få! :)

  Julia said:
  25 april 2011 at 19:23

  Åh, välkomna tillbaka!! :D

  sofie said:
  24 april 2011 at 13:33

  Men fasen vad roligt att ni är tillbaka Fanny!! :D

  Emma said:
  24 april 2011 at 11:59

  Vad kul att ni är tillbaka! Jag har saknat er! :) Jag har läst ditt mejl, men du verkar ju har fått ordning på det här ändå! :) Roligt att ni ska till rasträffen! Ser fram emot fler inlägg!

  Sara said:
  24 april 2011 at 9:26

  Vad roligt att ni är tillbaka har verkligen saknat ditt bloggande! När det gäller kastreringen så är det som du skriver Du som lever med honom och kan bestämma om det var rätt! Kul med ras träff hoppas ni får riktigt fint väder så det kommer massa fina bilder :)

  Linda, Inez & Drömma said:
  24 april 2011 at 9:23

  Kuuul, att ni är tillbaka igen… Ni har varit saknade!
  Vi ses på rasträffen!

  Lisa said:
  24 april 2011 at 0:13

  Vad kul att få ett livstecken från dig igen och se vad du och Zac hittar på.
  Vi ska också på träffen den 21 maj då även Gos d’Atura Català är med på samma träff. Har tänkt testa Qvittra på det där provet med (och ev min hane också).

  Så vi kanske ses där då! :)

  Ha det gott
  Kram Lisa, Qvittra & Shakiro

  Ylva said:
  23 april 2011 at 23:52

  Härligt att höra från er igen! Tror absolut att det var rätt beslut med kastrering. Jag gick själv i tankarna väldigt länge och nu är jag så glad att jag tog beslutet att snöpa Urax!

  Kul att ni ska på rasträffen, synd att jag inte kan komma hade varit kul att träffa dig!

  Glad Påsk!

  Kim said:
  23 april 2011 at 23:47

  Jättekul att ni ”finns till” igen! Jag har tittat in flera gånger i månaden och bara väntat på att något ska hända, så det var en bra nyhet att se att det uppdateras igen! Bergerbloggar finns det alltför få av!!

  Vi har förresten bytt adress och sida till Flink Bisk! :D

Comments are closed.